Feines d'Abril



Durant abril, cal sembrar en llavorer plantes de horta com tomaqueres, pebrots, carbassons, cogombre, carbasses, albergínies, melons, síndries, enciams, blat de moro i gira-sol entre altres. També podeu plantar plantes de flor com la zinnia, cosmos, anthirrinium, aufabrega i dahlies.

Recollirem cebes i alls tendres , bròquils, coliflors, espàrrecs, carxofes, espinacs i escaroles. Potser també les primeres faves i pèsols...

Al jardí cal tallar la gespa i herbes naturalitzades, podem utilitzar les restes al voltant dels arbres en forma d’encoixinat que servirà per protegir el sol evitant les males herbes, aportant adob en forma de matèria orgànica i ajudant a retenir la humitat al sol i així disminuir el consum d’aigua.
Encara podem continuar plantant arbres i arbustos. Cal controlar les males herbes, amb el mètode del Dr. Lee Reich (utilitza Buscar Blog) o aplicant encoixinaments, fangant o cobrint amb malles o plàstic negre per exemple.

Les flors comencen a fer presencia les espireas, els gessamins, les peonies i les fotinies entre els arbust, les primeres roses, les roselles i popies americanes. Els arbres fruiters van escalonant la seva floració. Els lliris d’aigua a les basses. La primavera esta radiant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada